Makedo | Het leukste do-it-yourself speelgoed

Makedo – schroeven en zagen voor jong én oud!!

makedo toolkit - recycle en maak je eigen speelgoedMakedo is intuïtief en fysiek speelgoed voor iedereen ouder dan 4 jaar. Al spelend en schroevend met de Makedo toolkit komt de fantasie tot leven. Een kartonnen doos wordt omgetoverd tot draken-kostuum, een eierdoos en wc-rollen worden samen een vrachtwagen. Educatief speelgoed waarmee jong en oud met veel plezier alles in huis kan recyclen én upcyclen!

Makedo is ontworpen door de Australische ontwerper Paul Justin. Een industrieel ontwerper die thuis steeds werd onderbroken in zijn werkzaamheden door de onuitputbare creatieve geest van zijn kinderen. Of het nu een oude doos was of een pollepel, zijn kinderen gebruikten met het grootste gemak hun fantasie om van alles wat ze tegenkwamen speelgoed te maken. Dat bracht hem op het idee om gereedschap voor kinderen te ontwikkelen waarmee ze van karton de leukste speelattributen kunnen maken.


Veilig en makkelijk zagen, boren en schroeven

De Makedo Gereedschapsset bestaat uit een zaag, schroevendraaier en 28 schroeven. In de video’s hieronder krijg je tips over hoe je karton het beste kunt zagen, hoe je er veilig gaten in kunt boren en hoe je het makkelijk vouwt. Met die tips kun je snel én veilig aan de slag met jouw Makedo set!


Makedo door de test!

Wie kunnen het Makedo gereedschap beter testen dan twee kritische kinderen én een slimme meester?! Niemand toch? Dus gingen Meester Sander en zijn twee leerlingen Coen (9) en Elsa (5) aan de slag. Bekijk het filmpje voor hun kritische oordeel.


Deel jouw Makedo creatie met ons

Voor wie maar niet kan stoppen met schroeven, is er ook de uitbreidingsset met nog meer schroeven. Hieronder zie je een aantal leuke foto’s van wat er zoal met deze tools gecreëerd is. Heb jij ook iets moois gemaakt van karton, dan zien we heel graag mooie foto’s van jouw creatie! Je kunt deze delen op onze facebook pagina.

Makedo Olifant | Thuisrecycling.nlMakedo Robot | Thuisrecycling.nlMakedo auto | Thuisrecycling.nl

 

 

 

 

 


 

Makedo workshop

makedo workshop - bouwen met waardevol afvalHet gereedschap van Makedo is er ook als educatieset, voor een grote groep kinderen. Geschikt voor in de klas, op de kinderopvang of de bibliotheek. Met de educatieset kun je met 14-25 kinderen tegelijkertijd bouwen.

Thuisrecycling.nl verzorgt ook workshops Makedo. Daarin leren we kinderen alles over afval scheiden en verminderen en gaan we gezamenlijk bouwen. Daarbij zorgen we altijd voor een passende, toffe opdracht én een educatieve doelstelling. Denk daarbij aan samenwerken, technische ontwikkeling, probleemoplossend vermogen, creatieve ontwikkeling etc.

Met begeleiding van (hulp-)ouders is de workshop al geschikt voor kinderen in de onderbouw van de basisschool. Vanaf een jaar of zes kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag. Interesse? Mail voor meer info naar info@thuisrecycling.nl


Makedo verkooppunt

Op zoek naar een Makedo verkooppunt in Nederland of Europa? Dan ben jij bij ons aan het goede adres, want in Europa zijn wij de enige die deze gereedschapsets van Makedo verkopen.

Bestel jouw Makedoset op Thuisrecycling.nl

Van 13-22 oktober zijn wij op vakantie. Alle producten die op voorraad zijn worden volgens de normale levertijd verzonden. Producten in nabestelling kunnen iets langer duren. Dank voor je geduld! Sluiten