Wilt u daar een tasje bij?

Wilt u daar een tasje bij?
29 november 2015 Admin

Word jij soms ook helemaal gek van al die verpakkingen om je boodschappen? Een vers product met een sticker in een bakje, met een wikkel in een zakje. ‘wilt u er een tasje bij’….

De natuur heeft het al verpakt

Het meeste fruit, beschikt van nature al over een wikkel of eigen verpakking. Of het nu een sinaasappel, ananas of appel is. Ze hebben allemaal een eigen ‘schil’ om de inhoud te beschermen. Toch willen we er vaak graag een apart bakje, zakje of tasje bij.

Dat is toch allemaal helemaal niet nodig?!

verpakkingsvrije winkelBij steeds meer bedrijven is het geaccepteerd dat je zelf je verpakkingen mee de winkel in neemt, om je eigen afvalproductie terug te dringen. En dan bedoelen we niet alleen een herbruikbare boodschappentas of shopper. Ook drinkflessen, trommels en broodzakken zijn in de gratie. Helaas is het alleen nog niet bij iedere winkel mogelijk om je eigen wekpot of trommel te vullen met vers- of droogproducten. Puur omdat de producten nog niet zonder verpakking worden aangeboden. Door de toename in deelnemers aan dit verpakkingsvrij winkelen, merk je echter wel dat er steeds meer bedrijven gaan nadenken over deze mogelijkheid. Volledig verpakkingsvrije winkels vind je onder andere in Utrecht en Groningen.

Maar hoe weet je vooraf precies hoeveel verpakkingen je mee moet nemen naar de winkel? Dat is een kwestie van tijd. Na een tijdje begin je goed door te krijgen welke producten je frequent meeneemt uit de winkel. Probeer het eens een maandje te turven en bepaal dan wat je nodig zou hebben. En mocht je onverhoopt toch een mooie aanbieding tegenkomen en een trommel, bakje of zakje vergeten zijn? Dan kun je die er altijd nog bijkopen in de winkel.

Plastic Jungle

Vooral op de weekmarkt is het bij de marktkramen een jungle van plastic tasjes. Het is het gemak waar veel mensen voor kiezen. Toch is zeker op veel weekmarkten het presenteren van een eigen tas om te vullen al algemeen geaccepteerd. Door gebruik te maken van je eigen tas, voorkom je bovendien vaak ook dat je teveel koopt. Het overkomt je dan namelijk minder snel dat je meer koopt dan je kunt dragen. Het is dus ook nog een mooi middel tegen impulsaankopen en voedselverspilling.

Bij Thuisrecycling bieden we je een ruim assortiment aan tassen, bekers, containers en bakjes. Niet alleen voor de boodschappen, maar ook voor de dagelijkse lunch. Inclusief fraaie oplossingen om je brood, salade of soepje zo lang mogelijk vers te houden. Door het brede aanbod in design en kleur, kun je overal stijlvol verschijnen: in de supermarkt, op de weekmarkt of aan de lunchtafel op kantoor.

HANDIGE VERPAKKINGEN

Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief