Taksa

‘EEN KIND ZIT VOL POTENTIE, WAT SOMS EEN DUWTJE NODIG HEEFT’

‘Taksa’ is Thais voor ‘vaardigheden’. 
Taksa is afkomstig uit Thailand en heeft de focus op alle vaardigen van kinderen. Niet alleen om slim geleerd te zijn of het vermogen te hebben om te presteren in sport of op muzikaal of artistiek vlak. Ook menselijke vaardigheden zijn belangrijk of zelfs belangrijker. Deze vormen de basis van het dagelijks leven.
De producten van Taksa gaan over het ontdekken van je omgeving en hier zelf mee aan de slag te gaan. Hierbij ook gebruik makende van de deelname van je omgeving. Ontdek, kopieer, gebruik & verbeter alles wat je ziet, waar je ook maar bent!

Wat is Resources?
Resources is een modern bouwspeelgoed dat is geïnspireerd op 7 verschillende bronnen die worden gebruikt bij echte constructies – steen, hout, zand, metaal, baksteen, bomen en water maar vereenvoudigd tot vriendelijke, minimalistische vormen. Het doel van deze middelen is om een ​​hulpmiddel te zijn om de vaardigheden te verbeteren die moderne kinderen missen; die kunnen worden geleerd van het spelen met de wilde natuur. En de beperking van het speelgoed? Dat is helemaal afhankelijk van je creativiteit!

Het moderne constructiespeelgoed
We leven in een omgeving omringd door prachtige creaties die ons leven op elke manier verbeteren. Naarmate de mensheid vordert, wordt er elke dag iets nieuws uitgevonden en het meest waardevolle bezit om de wereld vooruit te helpen is ongetwijfeld de kracht van de verbeelding.

Maar hoe ver de wereld ook is, er is één simpele waarheid over alles wat we blijven vergeten, alles wat we om ons heen kunnen zien, kan allemaal teruggevoerd worden op één gemeenschappelijke wortel en dat is ‘natuurlijke hulpbronnen’ … het fundament van alle creaties .

Geen plugje, geen scharnier, geen magneet. Het enige dat nodig is, is ‘Balans’. De ontdekking en het proces staan hierbij voorop. Het maakt niet uit of het soms niet werkt zoals je je had voorgesteld. Door te spelen kom je vanzelf tot nieuwe ontdekkingen en leer je omgaan met tegenslagen en vooruitgang. Een nieuwe ontwikkelingsvaardigheden die uiterst cruciaal is voor hedendaagse kinderen.
Constructie, Rollenspellen, Probleemoplossend… Noem maar op! De enige beperking is je verbeelding.

De Resources selectie

This is a boxed content block. Click the edit button to edit this text.

Het is tijd om naar buiten te gaan!

De natuur zit vol prikkels die we kunnen zien, ruiken, horen, voelen, begrijpen en uiteindelijk leren. Wanneer was de laatste keer dat je je kinderen meenam om het gras te voelen, te genieten van de schaduw onder de bomen, opgewarmd te worden door de zon, luister naar de wind die waait of vogels die fluiten?

Kinderen verdienen het om meer buiten te zijn!
Met Locomo willen we dat de kinderen van dichterbij de natuur ervaren. Door elk detail van producten uit de natuur te voelen, bewonderen en benutten, leren de kinderen hun natuurlijke omgeving beter te begrijpen en waarderen.
Er is veel te leren van de steeds veranderende natuur. Deze overvloed aan interessante dingen biedt de kans om verbeelding en kennis te activeren. Spelen met de natuur stimuleert fysieke beweging, observatievaardigheden en verbeeldingskracht. Iets dat je niet lukt met een lesboek.

Het ontstaan  van Locomo
Het ontwerp is bedoeld om enigszins onbepaald te zijn, dus het is zo open als het kan zijn. Samen met de prachtig vormgegeven organische vorm en subtiele kleuren is  geprobeerd het product te creëren dat het meest milieuvriendelijk is. Met dank aan PlanWood is er gebruik gemaakt van natuurlijk rubberhoutzaagsel, een duurzaam  materiaal voor een optimale vorm en ervaring.
“LOCOMO” komt van het Engelse woord “LOCOMOTION” dat een dubbele betekenis heeft “Van de ene plaats naar de andere verplaatsen” terwijl in de wetenschap de delen van de locomotie verwijzen naar de onderdelen die werden gebruikt voor BEWEGING voor zowel dieren (benen en armen) als planten (bladeren, bloemen en takken). Dit is de herkomst van de inspiratie voor het ontwerp geworden…

De Locomo selectie

This is a boxed content block. Click the edit button to edit this text.

Het bouwproces in de hoofdrol

Leer over aloudebouw-techniekenen begin  de hedendaagse architectuur te begrijpen. De bouwsetsvan Arch-Kid-Tech zijn het fundament voor alle toekomstige bouwers, architecten en ingenieurs.

 

 

BINNENKORT VIND JE HIER MEER PRODUCTEN VAN TAKSA TOYS > meld je aan voor de nieuwsbrief onder aan deze pagina om op de hoogte te blijven.

Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief