Lentekriebels! Thuis opruimen of buiten picknicken?

Lentekriebels! Thuis opruimen of buiten picknicken?
30 maart 2017 Admin

De lente is officieel begonnen en het zonnetje heeft ons in maart weer nieuwe energie gegeven. Heerlijk he? Je krijgt direct weer zin om naar buiten te gaan. Voor een picknick in het park, een bezoek aan de kinderboerderij of een witbiertje op het terras. En veel mensen krijgen in de lente ook zin om hun huis eens een goede beurt te geven. Winterkleren de kast uit, zomerkleren er in. De ramen zemen. Alles weer eens écht opruimen. Met al die lentekriebels helpen we je bij Thuisrecycling graag een handje.

Je kledingkast opruimen

paper bag kleding - speelgoed - wasmandLangzaamaan kunnen de dikke truien de kast uit en de zomerse jurkjes en korte broeken er weer in. Maar voordat die nieuwe items er weer in gaan is het zaak om alle kledingstukken eens goed te bekijken. Passen ze nog? Is het nog jouw stijl? Een goede tip bij het opruimen van je kast is om 3 categorieën te maken: 1) weggeven/verkopen/doneren, 2)aanpassen en bepalen of je het nog aan kan, 3) direct terug in de kast. Gooi alles wat je zelf niet meer wilt hebben in een grote zak. Bijvoorbeeld zo’n leuke van Kolor, die ook goede dienst doet als wasmand. En verkoop die items online, ga er mee naar een kledingruilfeestje, geef het aan een goed doel of maak er een vriend of vriendin blij mee.

In de bijkeuken, op het balkon of in de garage

binbang stapelbare afvalzakkenIedereen heeft wel zo’n plekje in huis waar het gescheiden afval wordt verzameld. Meestal is dat niet in de keuken, maar in de bijkeuken, op het balkon, in de kelder of de garage. En juist omdat je daar niet heel vaak komt, stapelt het afval zich snel op. En tegen de tijd dat het echt niet meer kan, kost het je heel veel tijd en moeite om alles naar de papierbak, glasbak, het grofvuil etc te brengen. Om daar iets aan te doen, is het slim om een handig opbergsysteem te kiezen, dat makkelijk te legen is. Kies bijvoorbeeld voor stapelbare bakken, met uitneembare emmers. Dan blijft het compact en loop je eenvoudig naar de container buiten. Of kies voor een afvalscheider met stevige losse zakken. Die past perfect in ieder hoekje van de kelder of het balkon.

113 batterijen

spaarvarken voor batterijen van BalviWellicht heb je het onderzoek in 2015 ook gelezen. Een gemiddeld huishouden heeft 113 batterijen in huis! Tel maar eens alle apparaten in je huis, van afstandsbediening tot fietslampjes, er zijn meer verstopte batterijen in je huis dan je denkt. En dan zijn er nog de de losse batterijen ergens onderin de la. Die “breng je nog wel een keer naar een inleverpunt”. Maar tegen de tijd dat je daar weer aan denkt, weet je niet precies meer waar je al die batterijen had gelaten. Zonde, want hoe eerder je lege batterijen inlevert voor recycling, hoe beter voor het milieu. Hoe los je dat op? Met een batterijen spaarvarken! Die zet je op een opvallende plek in huis zodat je hem nooit vergeet. En wonen er kinderen in jouw huis, dan maak je die ‘verzorger’ van het varken. Zodra zijn buik vol zitten trekken zij wel aan de bel om hem te legen.

Picknick zonder afval

Zitrus Zinger - groter waterflesPicknicken is een heerlijk hollands fenomeen. Bij mooi weer gaat iedereen zonder tuin of balkon met zon heeft graag het park in voor een barbecue of kinderfeestje. Super gezellig! Alleen resulteert het vaak in een grote afvalberg in het park. Dat kan beter. Een afvalloze picknick is helemaal niet zo ingewikkeld. Salades in een saladekit of lunchbox, zodat je de saus apart kunt houden. Het Stokbrood kan in een broodzak of bee’s wrap. En zomers water met een vleugje citroen kan perfect in een grote citrus zinger of dopper steel. En natuurlijk alles gaat mee op pad in een grote shopper, gemaakt van gerecyled materiaal.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief