Curculair materiaal in het onderwijs

HET PROCES BOVEN HET RESULTAAT

Afval is de bron voor al onze spel- en ontwikkelmaterialen. Een waardevolle grondstof waarmee je constructief en creatief aan de slag kunt gaan. Vol plezier en energie ontwerpen en bouwen de kinderen. Tegelijkertijd worden ze zich bewust van de onderliggende boodschap van de les. De materialen van Thuisrecycling maken zo iedere les leerzaam én leuk.

Zagen, boren en schroeven, maar dan in oud karton. Makedo – ons eerste merk – heeft ons hart gestolen door de kracht van zijn eenvoud. Met slechts een stapel oud karton, schroeven en gereedschap daagt Makedo jong en oud uit om de mooiste creaties te bouwen. Al schroevend en zagend worden ze zich bewust van de waarde van afval als grondstof en doen ze diverse vaardigheden op. Van het ontwikkelen van de fijne motoriek bij kleuters, tot het stimuleren van het probleemoplossend vermogen van tieners.

Makedo en de andere producten van Thuisrecycling sluiten perfect aan op het STEM-onderwijs en de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden. Niet het resultaat is immers leidend, maar het proces dat de kinderen al spelend en creërend doormaken.Al onze producten zijn beschikbaar als educatie-set of in kleinere uitvoering geschikt voor de BSO, dagopvang of thuis.

DUURZAAM

Alles wat je weg doet, heeft waarde. Misschien niet meer voor jou, maar wel voor een ander. Daar zijn steeds meer kinderen zich van bewust. Door kinderen zelf creaties te laten bouwen van hun eigen afval, ontdekken ze de nieuwe waarde die een product kan hebben. De materialen die we aanbieden zijn zelf ook uitgezocht op basis van hun duurzame karakter. Veel van de materialen zijn dan ook steeds opnieuw inzetbaar voor opvolgende lessen.

CREATIEF

Vandaag de dag worden kinderen door veel speelgoed en apparaten sterk gestuurd in wat ze met een materiaal moeten doen. Onze selectie van materialen is er op gericht om het kind volledig vrij te laten om de eigen creativiteit en fantasie optimaal te benutten. Met behulp van de beschikbare materialen kunnen kinderen hun ideeën omzetten in zelfbedachte creaties. Gedurende het proces kunnen ze zo steeds nieuwe dingen ontdekken of toevoegen aan hun creatie. Door het plezier en de creativiteit, blijft de boodschap van de les beter hangen en heeft het een positief effect op de leercurve van de kinderen.

TECHNISCH

Al onze materialen zijn bedoeld om te ontwerpen, bouwen en creëren. Het laat kinderen ervaren wat de waarde van een afvalstroom kan zijn, hoe je deze een nieuwe functie of meerwaarde kan geven. Hoe bouw je van ‘niets’ iets waar je mee kunt spelen of wat je kunt gebruiken? Hoe bouw je in 3-D? Hoe zet je deze materialen in om een lesprogramma functioneel, uitdagend en leuk te maken. Alle basis technische vaardigheden die ten grondslag liggen aan het maakonderwijs en aan het digitale leren komen aan bod. Frustratie over “hoe moet dat dan?” gaat over in “Oh ja, dat kan ook!!” en vervolgens in “Ik weet al wat ik ga doen!”.

21e EEUW

Alle materialen dragen bij aan het ontwikkelen van de vaardigheden die kinderen nodig hebben om zich staande te houden in de 21e eeuw. Probleem oplossen, creatief denken en samenwerken zijn drie voorbeelden van vaardigheden die bij alle producten intensief aan bod komen. Maar ook op andere manieren worden kinderen zich bewust van zichzelf, elkaar en de veranderende wereld om hen heen. De materialen zijn bij uitstek geschikt om de kinderen te laten ontdekken, ontwerpen, uitvoeren en verantwoorden van hun creaties. Ongeacht het onderwerp, seizoen of lesthema.

Het gereedschap van Makedo is mede ontwikkeld om een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar lesmateriaal voor Techniek-, Wetenschaps- en Maakonderwijs. Zowel voor het primair onderwijs als voor diverse andere niveaus en leerrichtingen. Het materiaal is een waardevolle tool in het invullen van de doelstellingen uit het TechniekPact 2020STEM en STEAM. Daarnaast is Makedo bij uitstek geschikt voor alle creatieve lessen. De fantasie van het kind krijgt alle ruimte, zonder de inzet van plakband, lijm en scharen…

Vier thema’s staan centraal bij het werken met Makedo: creativiteit, techniek, duurzaamheid en de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden.

Makedo Robot | Thuisrecycling.nl

Clip-it is een creatief montagesysteem volledig vervaardigd van oude plastic doppen. Gemaakt om de mooiste creaties te kunnen maken van plastic schroefdoppen die je al hebt. (frisdrank, water, melk, sap …). Clip-it is de ‘sleutel’ om plastic doppen van alle groottes samen met elkaar te verbinden om prachtige vormen, figuren en objecten te maken. Clip-it stimuleert de creativiteit en motoriek van kinderen en vergroot hun milieubewust denken en handelen.

Clip-it is ontworpen vanuit het ecologisch denken binnen een circulaire economie.

Met materiaal om Clip-it te maken bestaat uit verzamelde doppen van onder meer drankverpakkingen. Deze worden op kleur gesorteerd om vervolgens te worden omgevormd tot de clips. Deze worden vervolgens verpakt en gedistribueerd door sociale werkvoorzieningen.

Om te kunnen bouwen met Clip-it, dien je wel nog zelf de plastic doppen en deksel te verzamelen. Ben je uitgespeeld met het product dan kan je de clips weggooien samen met de doppen, zodat er weer nieuwe andere materialen van kunnen worden gemaakt.

Iedere met Clip-it vervaardigde creatie bestaat voor 10% uit gerecyclede producten en voor 90% uit ge-upcyclde producten. Samen garant voor 100% plezier!

We hebben de hele wereld afgezocht voor de ultieme gereedschappen voor het snijden van karton en we zijn trots om het Canary merk te introduceren, ontworpen en gemaakt door Hasegawa in Japan.

Snel, schoon en veilig snijden van karton met precisie.

Met deze doe-het-zelf kit maak je in een handomdraai een geurkaarsen van oude plantaardige oliën. Ieder pakket bevat tenminste het speciale Oil2Wax poeder, lontjes en een handleiding. Hier voeg je zelf je opgespaarde oliën uit de keuken aan toe voor het maken van een geurkaars.

Het doel van de Oil2Wax materialen is om iedereen bewuster te maken van het milieu en verantwoordelijkheid te nemen voor een efficiënter beheer van afgewerkte olie uit de keuken of cosmetische producten.

OIL2WAX is ook beschikbaar met een lespakket voor het onderwijs. Leer kinderen dat olie niet zomaar mag worden weggegooid en laat ze zelf ervaren hoe waardevol ons afval nog is. Maak tijdens de les met de klas een geurkaars. hiermee leren kinderen op een praktische manier door zelf creatief en constructief bezig te zijn. Heel praktisch, leerzaam en vooral leuk!

Build Your Own Robot

De wereld waarin onze kinderen opgroeien wordt steeds technologischer. Om kinderen beter te laten begrijpen hoe deze technologie om hun heen werkt is de BYOR-kit ontworpen. De BYOR-kit stelt kinderen in staat om zelf robots of andere elektronische apparaten te ontwerpen, bouwen en programmeren.

PETA scharen

Peta heeft de eerste Easy-grip scharen al in 1975 ontworpen. De ontwikkeling van de scharen zijn altijd gemaakt in nauwe samenwerking met ergotherapeuten, ondermeer voor kinderen met speciale behoeften.

De scharen zijn gemaakt van sterk en duurzaam materiaal.
Er is keuze uit links- of rechtshandige modellen.
  Handgrepen met kleurcodering;
    Blauwe hendels = voor Rechtershandige
    Groene hendels = voor Linkshandige
Van de scharen is ook een trainings-model beschikbaar voor begeleiding bij het leren knippen.

TAKSA TOYS

‘Taksa’ is Thais voor ‘vaardigheden’. 
Taksa is afkomstig uit Thailand en heeft de focus op alle vaardigen van kinderen. Niet alleen om slim geleerd te zijn of het vermogen te hebben om te presteren in sport of op muzikaal of artistiek vlak. Ook menselijke vaardigheden zijn belangrijk of zelfs belangrijker. Deze vormen de basis van het dagelijks leven.

This is a boxed content block. Click the edit button to edit this text.

De producten van Taksa gaan over het ontdekken van je omgeving en hier zelf mee aan de slag te gaan. Hierbij ook gebruik makende van de deelname van je omgeving. Ontdek, kopieer, gebruik & verbeter alles wat je ziet, waar je ook maar bent!
Bekijk hier de 2 nieuwe merken van Taksa Toys:
Resources & Locomo
Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief