Oil2Wax Geurkaarsen van oude olie

Geurkaarsen van je oude plantaardige olie

Je oude frituur- en bakolie kan je zelf recyclen door er met behulp van deze sets een geurkaars van te maken. Er zijn meerdere DIY-sets verkrijgbaar in verschillende geuren en groottes. Voor het maken van 1 kaarsje tot het volledig samenstellen van eigen creatieve kaarsen met behulp van de grote giftset.

Met deze doe-het-zelf kit maak je in een handomdraai een geurkaarsen van oude plantaardige oliën. Ieder pakket bevat tenminste het speciale Oil2Wax poeder, lontjes en een handleiding. Hier voeg je zelf je opgespaarde oliën uit de keuken aan toe voor het maken van een geurkaars.

Geloof het of niet, je ruikt niet welke olie je gekozen hebt om de kaars te maken! Er is keuze uit verschillende geuren. Hierdoor ruikt je huis bij gebruik niet naar een frietschuur! Een super cadeau voor de echte thuisrecycelaar. Meer informatie over deze kaarsen vind je op de speciale Oil2Wax-FAQ pagina.

Het doel van de Oil2Wax materialen is om iedereen bewuster te maken van het milieu en verantwoordelijkheid te nemen voor een efficiënter beheer van afgewerkte olie uit de keuken of cosmetische producten.

Olie uit de keuken verdwijnt nog te vaak in het riool. Slecht voor het milieu en een doorn in het oog van de riooldienst en waterzuiveraars. Als echte thuisrecycler kan je de olie prima zelf thuis recyclen. Bijkomende doel is ook dat een afvalproduct eigenlijk een perfect ingrediënt is voor het creëren van iets nieuws.

MET DIT PRODUCT REDUCEER JE AFVAL EN VERKLEIN JE DE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Oil2Wax is vervaardigd door een Portugees bedrijf dat hiervoor de merknaam ‘The Greatest Candle’ bedacht. De innovatieve technologie van Oil2Wax stelt de gebruiker in staat om volledig ecologische decoratieve kaarsen te maken met verfijnde Franse geuren of praktische citronella geur.

Het gebruikte poeder van Oil2Wax is een gecertificeerd en gepatenteerd als uniek in de wereld en is speciaal ontwikkeld om een oplossing te vinden voor de verkeerd verwerkte oliën. Het product is onderworpen aan strenge veiligheidstests die meer dan 30 benchmarks omvatten. Het resultaat is opgesteld door onafhankelijke internationale instanties en heeft alle tests met vlag en wimpel doorstaan.

HANDLEIDING

Wil je meer weten over het proces om kaarsen te maken? Kijk dan eens bij onze Oil2Wax FAQ-pagina. Hier vind je de uitleg over het product, de handleiding voor het kaarsmaken en handige tips en adviezen.

De speciale Doe het zelf kits zijn bedoeld voor alle leeftijden om iedereen aan te moedigen om zelf een betere wereld te creëren. Door het upcyclen van je oude oliën ben je niet alleen goed bezig, maar ben je ook zelf volledig circulair geworden. Naast dat het een leuk proces is, is het ook leerzaam, creatief en goed voor het milieu.

Met behulp van de verschillende kits kan je zelf je eigen gepersonaliseerde kaarsen maken volgens je eigen ideeën en voorkeuren.

In een poging om kinderen, jongeren en leerkrachten bewust te maken van het belang van een duurzaam milieu, is er ook een speciaal educatief pakket ontwikkeld. Dit omvat trainingen en workshops voor lagere en middelbare scholen over het maken van kaarsen met natuurlijke producten.

BEKIJK OOK DE INSTRUCTIES, TIPS EN FAQ’S VOOR DE PRODUCTEN VAN OIL2WAX

Door gebruik te maken van de Oil2Wax kaarsen, kies je bovendien voor producten die natuurlijk, niet-vervuilend, energie-efficiënt en niet op dieren getest zijn en die volledig kunnen worden gepersonaliseerd naar de smaak van elke persoon in de categorie “Doe het zelf” of “DIY”.

De Oil2Wax kaarsen zijn allemaal gemaakt  door gebruik te maken van afval als grondstof voor de kaars en zijn beschikbaar in tot wel 9 verschillende geuren.

Speciaal voor kinderen is er de Intro-kit om mee te experimenteren.

Deze bestaat uit 3 zakjes met poeder, inclusief lontjes en kleurtabletten. Genoeg om 3 kaarsen te maken van in totaal 150 ml olie.

Nu extra voordelig!

Speciaal voor het onderwijs is er de onderwijs-set.

Deze bestaat uit 1kg poeder en 50 lonten.

Een verpakking bevat 1 kilo kaars-poeder en is voldoende voor het maken van 50 kaarsen van 100ml olie.

Aanvullende lonten of kleurtabletten kun je HIER  extra bijbestellen.

 

OIL2WAX Scent sets

OIL2WAX bags 80gr

OIL2WAX CandlePack

Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief