Onze merken

Afval is de bron voor al onze spel- en ontwikkelmaterialen. Een waardevolle grondstof waarmee je constructief en creatief aan de slag kunt gaan. Vol plezier en energie ontwerpen en bouwen de kinderen. Tegelijkertijd worden ze zich bewust van de onderliggende boodschap van de les. De materialen van Thuisrecycling maken zo iedere les leerzaam én leuk.

MAKEDO – Makedo is ontworpen als intuïtief en fysiek speelgoed voor alle mensen ouder dan 4 jaar. Al spelend komt de fantasie tot leven met behulp van alle materialen die je in je direct omgeving kan vinden. Educatief speelgoed en de perfecte manier om te recyclen, of zelfs upcyclen!

CANARY – Met Makedo hebben we de hele wereld afgezocht voor de ultieme gereedschappen voor het snijden van karton en we zijn trots om het Canary merk te introduceren, ontworpen en gemaakt door Hasegawa in Japan.

Snel, schoon en veilig snijden van karton met precisie.

BYOR – betekend ‘Build Your Own Robot’ en stelt kinderen in staat om zelf robots of andere elektronische apparaten te ontwerpen, bouwen en programmeren. Allemaal met behulp van karton en afvalmateriaal.

De BYOR-kit bestaat uit een aantal verschillende input- en output-onderdelen. Deze onderdelen kunnen gemakkelijk met stekkertjes op elkaar worden aangesloten via het Easyboard. Zodra deze Easyboard van energie wordt voorzien gaan de aangesloten onderdelen op elkaar reageren.

TAKSATOYS – Taksa is afkomstig uit Thailand en heeft de focus op alle vaardigen van kinderen. Niet alleen om slim geleerd te zijn of het vermogen te hebben om te presteren in sport of op muzikaal of artistiek vlak. Ook menselijke vaardigheden zijn belangrijk of zelfs belangrijker. Deze vormen de basis van het dagelijks leven.

De producten van Taksa gaan over het ontdekken van je omgeving en hier zelf mee aan de slag te gaan. Hierbij ook gebruik makende van de deelname van je omgeving. Ontdek, kopieer, gebruik & verbeter alles wat je ziet, waar je ook maar bent!

LOCOMO – Het is tijd om naar buiten te gaan!
De natuur zit vol prikkels die we kunnen zien, ruiken, horen, voelen, begrijpen en uiteindelijk leren. Wanneer was de laatste keer dat je je kinderen meenam om het gras te voelen, te genieten van de schaduw onder de bomen, opgewarmd te worden door de zon, luister naar de wind die waait of vogels die fluiten?
Kinderen verdienen het om meer buiten te zijn!

RESOURCES – Resources is een modern bouwspeelgoed dat is geïnspireerd op 7 verschillende bronnen die worden gebruikt bij echte constructies – steen, hout, zand, metaal, baksteen, bomen en water maar vereenvoudigd tot vriendelijke, minimalistische vormen. Het doel van deze middelen is om een ​​hulpmiddel te zijn om de vaardigheden te verbeteren die moderne kinderen missen; die kunnen worden geleerd van het spelen met de wilde natuur. En de beperking van het speelgoed? Dat is helemaal afhankelijk van je creativiteit!

ARCH-KID-TECH – Het bouwproces in de hoofdrol
Maak kennis met aloude bouw-technieken en leer de hedendaagse architectuur te begrijpen. De bouwsets van Arch-Kid-Tech zijn het fundament voor alle toekomstige bouwers, architecten en ingenieurs.

CLIP-IT – Clip-it is een creatief montagesysteem volledig vervaardigd van oude plastic doppen. Gemaakt om de mooiste creaties te kunnen maken van plastic schroefdoppen die je al hebt. (frisdrank, water, melk, sap …). Clip-it is de ‘sleutel’ om plastic doppen van alle groottes samen met elkaar te verbinden om prachtige vormen, figuren en objecten te maken. Clip-it stimuleert de creativiteit en motoriek van kinderen en vergroot hun milieubewust denken en handelen.

OIL2WAX – Je oude frituur- en bakolie kan je zelf recyclen door er met behulp van deze sets een geurkaars van te maken. Er zijn meerdere DIY-sets verkrijgbaar in verschillende geuren en groottes. Voor het maken van 1 kaarsje tot het volledig samenstellen van eigen creatieve kaarsen met behulp van de grote giftset.

Met deze doe-het-zelf kit maak je in een handomdraai een geurkaarsen van oude plantaardige oliën. Ieder pakket bevat tenminste het speciale Oil2Wax poeder, lontjes en een handleiding. Hier voeg je zelf je opgespaarde oliën uit de keuken aan toe voor het maken van een geurkaars.

PETA – Peta heeft de eerste Easy-grip scharen al in 1975 ontworpen. De ontwikkeling van de scharen zijn altijd gemaakt in nauwe samenwerking met ergotherapeuten, ondermeer voor kinderen met speciale behoeften. Peta is een kwaliteitsmerk wat gebruik maakt van hoogwaardige materialen en alles wordt vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk.

Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief