Makedo | Het leukste do-it-yourself speelgoed

NIEUW van Makedo

Vanaf 2020 introduceren we de nieuwe sets van Makedo. Bijzonder kenmerk van deze sets, is de verbetering van het gereedschap en de toolbox waarin alles wordt geleverd. Het nieuwe ergonomische gereedschap ligt goed in de hand en is nog eenvoudig in gebruik. De schroevendraaier bevat tegenwoordig een priem, waardoor je met 1 tool een gat kunt prikken en er een schroef in kunt draaien.

De veilige zaag is beschikbaar in 2 varianten;

een versie voor de leeftijd 4+ met een plastic zaagblad en een versie voor de leeftijd 7+ met een metalen zaagblad wat sneller en scherper door het karton snijdt.

Nieuwe aanvulling op de tools, is de Fold-roller. Een kartel-wiel waarmee je het karton kunt ‘rullen’ om eenvoudig een vouw in je bouwwerk te maken.

Bekijk hier het overzicht van alle nieuwe sets.

Makedo – schroeven en zagen voor jong én oud!!

Makedo is intuïtief en fysiek speelgoed voor iedereen ouder dan 4 jaar. Al spelend en schroevend met de Makedo toolkit komt de fantasie tot leven. Een kartonnen doos wordt omgetoverd tot draken-kostuum, een eierdoos en wc-rollen worden samen een vrachtwagen. Educatief speelgoed waarmee jong en oud met veel plezier alles in huis kan recyclen én upcyclen!

Makedo is ontworpen door de Australische ontwerper Paul Justin. Een industrieel ontwerper die thuis steeds werd onderbroken in zijn werkzaamheden door de onuitputbare creatieve geest van zijn kinderen. Of het nu een oude doos was of een pollepel, zijn kinderen gebruikten met het grootste gemak hun fantasie om van alles wat ze tegenkwamen speelgoed te maken. Dat bracht hem op het idee om gereedschap voor kinderen te ontwikkelen waarmee ze van karton de leukste speelattributen kunnen maken.

de materialen van Makedo

 

Veilig en makkelijk zagen, boren en schroeven

De Makedo Gereedschapsset bestaat uit een zaag, schroevendraaier en 28 schroeven. In de video’s hieronder krijg je tips over hoe je karton het beste kunt zagen, hoe je er veilig gaten in kunt boren en hoe je het makkelijk vouwt. Met die tips kun je snel én veilig aan de slag met jouw Makedo set!


Makedo door de test!

Wie kunnen het Makedo gereedschap beter testen dan twee kritische kinderen én een slimme meester?! Niemand toch? Dus gingen Meester Sander en zijn twee leerlingen Coen (9) en Elsa (5) aan de slag. Bekijk het filmpje voor hun kritische oordeel.

 

Deel je creaties op instagram – #makedo_nl

   Makedo workshop

   makedo workshop - bouwen met waardevol afvalHet gereedschap van Makedo is er ook als educatieset, voor een grote groep kinderen. Geschikt voor in de klas, op de kinderopvang of de bibliotheek. Met de educatieset kun je met 14-25 kinderen tegelijkertijd bouwen.

   Thuisrecycling.nl verzorgt ook workshops Makedo. Daarin leren we kinderen alles over afval scheiden en verminderen en gaan we gezamenlijk bouwen. Daarbij zorgen we altijd voor een passende, toffe opdracht én een educatieve doelstelling. Denk daarbij aan samenwerken, technische ontwikkeling, probleemoplossend vermogen, creatieve ontwikkeling etc.

   Met begeleiding van (hulp-)ouders is de workshop al geschikt voor kinderen in de onderbouw van de basisschool. Vanaf een jaar of zes kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag. Interesse? Mail voor meer info naar info@thuisrecycling.nl

   Bouwen met afval als grondstof

   Advies nodig? Neem contact op!

   Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

   Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
   Meld je aan voor onze nieuwsbrief