De leukste knikkertegel voor op het schoolplein

De leukste knikkertegel voor op het schoolplein
20 juli 2017 Admin

knikkertegel kleur 30 bij 30

Een stoeptegel met een putje

Als je dit leest, dan weet je vast al wat een knikkertegel is: precies, een stoeptegel met een putje waar de knikkers zo inrollen. Maar dit is niet zomaar een knikkertegel, want dit is er eentje met een bijzondere boodschap. Deze tegel is namelijk gemaakt van gerecycled plastic! Meer specifiek, van vermalen doppen van bijvoorbeeld frisdrankflessen. En waarom is dat nou zo bijzonder? En wat is de boodschap achter deze tegel?

knikkertegel schoolplein kleurPlastic Soep

Wij van Plastic Circle geloven dat je mensen op een vriendelijke en leuke manier bewust kunt maken van wat er zich afspeelt in hun directe omgeving. Een van de dingen waar iedereen veel over hoort is bijvoorbeeld het probleem van plastic afval. We hebben allemaal wel eens van de plastic soep gehoord: de grote eilanden van plastic die zich in onze oceanen hebben genesteld. Eilanden van afval dat wij rond hebben laten zwerven en waar wij niks mee hebben gedaan. Met name plastic afval, dat niet door de natuur wordt afgebroken.

plastic circle knikkertegelHet cirkeltje rond

Het is een groot probleem, maar wij benaderen dit graag positief. Als er immers zoveel plastic op de wereld is en het ultieme alternatief nog niet door de hele wereld is omarmd, kunnen we dan al het afval van vandaag niet een nuttige, duurzame bestemming geven? En ja! Dat kan! Plastic is namelijk goed te recyclen. En zo is het idee van de knikkertegel ontstaan: hoe kun je zoveel mogelijk mensen op positieve wijze laten zien dat plastic afval anders gezien kan worden dan als nutteloos afval? Bij Plastic Circle hebben we daar speciale programma’s voor geschreven: door mensen eerst uit te leggen wat het probleem is, ze vervolgens zelf in te laten zamelen (en daarmee bewust te maken van de hoeveelheid plastic die wordt verzameld per huishouden, school of bedrijf) en daarna te belonen met een duurzaam product. Zo maak je het cirkeltje rond.

1500 doppen worden 1 knikkertegelDe knikkertegel is geen wegwerpproduct

De knikkertegel is geen wegwerpproduct, want hij kan járen op het plein of op de stoep blijven liggen én is gemaakt van gerecycled plastic. De doppen zijn door basisschoolkinderen ingezameld bij familie, bij de buren, op de sportvereniging, maar ook van de straat. In no time hadden ze zakken vol! Enerzijds te gek natuurlijk, want daarmee verdienen ze meer knikkertegels, anderzijds schrijnend dat er zoveel doppen in korte tijd te vinden zijn. Doppen die anders gewoon in de afvalbak waren beland. Een waardevolle grondstof, zomaar weggegooid…

knikkertegel kleur betonDe knikkertegel op jouw schoolplein?

Iedereen die deze tegel in de buurt heeft liggen, is zich bewust van ons gebruik van plastic, maar vooral van de mogelijkheden ervan als je het goed verwerkt. Als je er iedere dag langsloopt of erop knikkert, word je daar iedere dag aan herinnerd. Een win-win! Met een vrolijk, in het oog springend product hebben wij al veel mensen bewust gemaakt van het probleem maar ook de mogelijkheden van plastic afval. Ook iets voor de school of speelplaats bij jou in de buurt, bestel hem hier!

Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief