Global Cardboard Challenge

Global Cardboard Challenge 2018

bouwen met karton - global cardboard challenge dordrecht

Houd jij van bouwen én heb jij een mening over hoe we de wereld groener kunnen maken? Dan is de Global Cardboard Challenge ook leuk voor jou! Tijdens dit evenement kun je de hele dag bouwen met ‘afvalmateriaal’: oud karton. Wij verbinden deze creatieve en duurzame dag met een competitie waarin we slimme, duurzame oplossingen bedenken voor bedrijven en gemeenten. Ook is er een bouwplaats om vrij te bouwen met je vrienden, broers, zussen, ouders, opa en oma. En nog veel meer leuks rondom bouwen en duurzaamheid.Waar kan je dit jaar terecht om deel te ermee? Houd deze website in de gaten, om op de hoogte te blijven van de deelnemende locaties.

Caines Arcade - inspiratiebron Global Cardboard Challenge

Over de Global Cardboard Challenge

De GCC is een wereldwijd evenement dat kinderen de kans biedt om te leren en te spelen door met simpele materialen hun fantasieën te verwezenlijken. Namelijk, met (oud) karton. Het evenement is een initiatief van o.a. Google, Makedo en Disney geïnspireerd op Caine’s Arcade. Het heeft als doel om de creativiteit van kinderen te stimuleren en hen tegelijkertijd 21-eeuwse vaardigheden bij te brengen zoals kritisch nadenken, het benutten van waardevolle grondstoffen en samenwerken. Op 6 oktober 2018 (4 dagen voor de dag van de duurzaamheid) worden er wereldwijd allerlei Cardboard Challenges georganiseerd, zo ook bij het Duurzaamheidscentrum in Assen in Nederland dus!

 Editie 2018

zaterdag 6 oktober 2018

Vandaag staan de deuren van het Duurzaamheidscentrum in Assen open voor iedereen die van bouwen houdt. Wereldwijd gaan kinderen dit weekend aan de slag met gebruikt karton. Dit gebeurt tijdens een echte uitdaging.

Ook de gemeente Assen doet een beroep op de creativiteit van kinderen en daagt alle basisscholen in Assen uit om mee te doen. Daarnaast zal Actium Wonen een eigen bouwwedstrijd hebben. ‘s Middags kunnen alle kinderen (van 6 tot 80 jaar) vrij bouwen.

 

Programma:
10.00 – 11.30 uur  Bouwen in teams door basisscholen uit Assen
12.00 uur               Prijsuitreiking Cardboard Challenge scholen
13.00 – 16.00 uur  Vrij bouwen voor kinderen van alle leeftijden
13.00 – 16.00 uur  Bouwen ism Actium Wonen

Ook een editie organiseren in jouw gemeente?

MELD JE NU SNEL AAN EN WORDT OOK DEELNEMER!

Samen met Makedo organiseren we in Nederland  een editie van de challenge met als thema duurzaamheid.
We dagen kinderen uit om de duurzame oplossingen van de toekomst te ontwikkelen en bouwen. Dit doen we samen met lokale partners die hun vragen of uitdagingen voorleggen aan de kinderen. De kinderen kunnen vervolgens in teamverband een oplossing bouwen en presenteren aan de ‘opdrachtgevers’.
Denk hierbij aan een nieuw stadhuis of sporthal voor de gemeente, een nieuwe vrachtwagen of kantoor voor de bedrijven of een transportmiddel voor de lokale middenstand.
De vraagstelling kan inspelen op een actueel thema van de stad of van de deelnemende ondernemers aan de challenge. Hierdoor ontstaan niet alleen nieuwe inzichten en ideeën of het onderwerp. Het is een ideale manier om kinderen spelenderwijs betrokken te maken bij de verschillende onderdelen van het thema duurzaamheid.

 

                        “De creativiteit en vindingrijkheid van de kinderen is ongeloofelijk, daar kan je niet omheen!”

 

Partners & Sponsoren

De Global Cardboard Challenge 2017 – Drechtsteden werd mede mogelijk gemaakt door de volgende partijen.

Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief