The bottle is the message

Voorkom plastic afval, drink uit een Dopper

Dopper: The bottle is the message
8 oktober 2015 Admin

Plasticsoep, bij de gedachte aan deze ronddrijvende vuilnisbelt weerklinkt niet direct de nostalgische Unox-soep-tune. Waarschijnlijk doemt er evenmin een ingenieus plan op om ‘m op te ruimen, tenzij je Boyan Slat heet natuurlijk. Want een soep van zulke proporties lijkt toch wel wat veel om in je eentje op te lepelen. Maar ho, haak nog niet af met dit zwaar op de maag liggende voorgerecht. Want één persoon kan zeker het verschil maken en het is natuurlijk nóg leuker om het samen te doen!

Herbruikbaar flesje

Hoe? Door uit een Dopper te drinken bijvoorbeeld! Je hebt deze herbruikbare designfles voor kraanwater ongetwijfeld weleens uit een rugzak zien steken, op een collegebank zien staan, misschien zat er zelfs één in je kerstpakket of zag je die gespierde spijker in de sportschool eruit drinken. Met de Dopper willen we de enorme hoeveelheid single-use plastic afval terugdringen. Want de helft van het plastic dat we gebruiken, wordt na eenmalig gebruik weggegooid. Slechts 1% van dit single-use plastic afval wordt gerecycled terwijl er jaarlijks gemiddeld 8 miljard kilo plastic (!) in onze oceanen verdwijnt.

Bronwaterflesjes zijn veel geziene gasten tussen ons single-use plastic afval. Zonde, want het drinken van mineraalwater is onnodig; in Nederland komt het lekkerste water ‘gewoon’ uit de kraan. Met de Dopper bieden wij een duurzame design fles om dit heerlijk heldere kraanwater uit te drinken. Duurzaam, omdat je de Dopper – in tegenstelling tot PET flesjes- makkelijk kan reinigen en dus jarenlang kan hergebruiken én omdat de Dopper een ‘cradle to cradle’ product is. Dat betekent dat de materialen waarvan de fles is gemaakt geen giftige stoffen bevatten en 100% recyclebaar zijn. Daarnaast worden Doppers klimaatneutraal geproduceerd; er wordt verantwoord omgegaan met water en energie. Bij PETflesjes ligt dat iets anders: de productie van één plastic flesje kost maar liefst 1 liter water en 1 liter olie.

Dopper Foundation

Maar onze verantwoordelijkheid gaat verder dan de eigen kraan. Daarom steunen we met de Dopper Foundation, gefinancierd door 5% van de netto verkoopomzet van Dopper, drinkwater- en sanitatieprojecten van Simavi in Nepal. Daarnaast bouwen we aan een internationale community. Dopper ambassadeurs en ‘messengers’ komen wereldwijd in actie met bewustwordingscampagnes over single-use plastic vervuiling en veilig drinkwater. Met ludieke acties – groot en klein- willen we mensen inspireren om zelf een verandering in gang te zetten en toegegeven: vaak is het ook gewoon heel leuk om te doen. Van een R&B karaoke in onze Spraakwatertent op hiphop festival Appelsap tot ‘plastic golfsurfen tijdens Sail en maandelijkse B-Talks op ons hoofdkantoor.

We werken nauw samen met andere merken en bedrijven die – net als Dopper – niet alleen de beste willen zijn van de wereld, maar ook voor de wereld, zoals G-Star RAW for the Oceans. Maar we zoeken ook heel onverwachtse partners in crime, zoals opkomend kunstenaar Pablo Lucker die eerder Porsches en schoenen van zijn urban design voorzag en nu een Pablo x Dopper limited edition heeft ontworpen. Ook bundelden we – letterlijk – de krachten met The Fabulous Shakerboys in het Watercocktailboek. Op verzoek van Dopper lieten deze befaamde cocktailshakers de drankflessen staan en gingen aan de slag gingen met hetgeen waar iedereen in Nederland toegang tot heeft: kraanwater! Het resultaat van dit experiment: een pocketformaat receptenboek met 15 watercocktails om van te watertanden.

Be the messenger

Er zijn al grote stappen gezet en Dopper blijft onverminderd streven naar een betere wereld. Een wereld waarin mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verkleinen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater.

The bottle is the message!

#Bethemessenger

Kijk voor meer informatie over Dopper en onze missie op www.dopper.com.

DE DOPPER COLLECTIE

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Advies nodig? Neem contact op!

Wij helpen je graag om thuis aan de slag te gaan om je eigen afval te verminderen, scheiden en hergebruiken. Zo maken we er samen stap voor stap een betere wereld van!

Ontvang iedere maand tips, aanbiedingen en nieuws in je mailbox
Meld je aan voor onze nieuwsbrief